Lån penge trods RKI

Få foretaget en kreditvurdering og bliv klogere på, om din økonomi kan klare et lån.

Med den rette kreditvurdering i hånden kan du låne til hus, bil og alt det andet, der gør livet skønt.

Hvad er kreditvurdering

For nogle låneansøgere kan det være en rigtig træls omgang at skulle have sin økonomi gennemgået i forbindelse med en kreditvurdering. Men når du til gengæld får en positiv kreditvurdering, så ved du helt sikkert, at det pågældende sted, hvor du ønsker at låne, har vurderet, at din økonomi er robust nok til et lån.
Det er ikke kun privatpersoner, der får en kreditvurdering. Virksomheder og lande kreditvurderes også fra tid til anden.

Når for eksempel staten Danmark vil låne penge i udlandet, så bliver der også kigget på, hvilken kreditvurdering, vi som land måtte have. Kreditvurderinger af lande foretages ofte af det anerkendte amerikanske kreditratingbureau Standard & Poor’s.

rki aurora laan

Kreditvurdering af privatkunder

Når du henvender dig til en af de mange låneaktører på markedet, vil du som sagt altid opleve at blive kreditvurderet. Dette finder sted i henhold til Kreditaftaleloven, der forpligter enhver lånudbyder til at kreditvurdere dem, der henvender sig med en låneforespørgsel. Dette sker for at sikre lånudbyderen mod ikke at få sine penge igen. Men det handler også om at sikre dig mod, at du tager et lån, der bringer dig i økonomisk uføre.

En kreditvurdering er dog ikke mejslet i sten. Du har nemlig selv muligheden for at forbedre din kreditvurdering, så dine lånmuligheder forbedres. Dette gør du ved at fremvise en god lønseddel. Jo højere din løn er, jo større chancer er der for at få et lån. Nogle steder, typisk i banker, vil du også opleve, at få en lavere rente, jo højere løn du kan fremvise. Dernæst skal du kunne fremvise en oversigt over dine faste udgifter, så banken eller en anden lånudbyder kan se, om du har et økonomisk råderum til at betale af på et lån.

Ejer du en fast ejendom, kan du stille friværdien som sikkerhed. Hvis du har betalt lånet af på huset, har du også vist, at du har evnen til at betale af på et lån, og du vil derfor blive godt kreditvurderet. Kan du få en, eller flere, til at garantere dit lån som kautionist, har lånudbyderen andre steder, hvorfra gælden kan inddrives, hvis din tilbagebetaling skulle svigte. Dette giver også en bedre kreditvurdering.
Det værste du kan gøre i forhold til en kreditvurdering er at blive registreret i RKI. Står du først i dette register, er det det næsten umuligt at blive godkendt til at låne. Og det er uanset, om du vil låne i en bank, eller hos et finansieringsselskab. Det er dog værd at nævne, at du kun står registret der, så længe du er dårlig betaler. Står du i RKI, læs mere her.

Hvis du betaler, det du skylder, så der ikke længere er noget mellemværende mellem dig og din lånudbyder, kan du blive slettet igen. Det er lånudbyderen, der skal bede RKI slette dig. Så du skal selv huske at kontakte det pågældende sted, når du har betalt, hvad du skylder, så de kan få dig slettet, og din kreditvurdering igen kan blive positiv. Derudover kan du opnå kreditgodkendelse, hvis du ikke er dansk statsborger